Ne demek?

Wiki Article

Yangına dayanıklı bapları ve çerçeveleri bazı lisanları ve sertifikaları almış geçmek zorundadır. Bu kalite standartları il olarak Türk Standartlarıdır eğer yoksa, USA NFDA 80 standartı, EN ve CE standartları temel tuzakınabilir bunun dışında büyüklükçe gösterilen yönetmeliklere usturuplu olmalıdır.

Yangın kapısı kilidi takılmışrken dikkat edilmesi müstelzim en önemli uzuv ürkü bar ile uyumlu olması, panik bara yani yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin havaia düşmesidir.

Hiç evham namevcut ki yangın felaketi, yıl ortamında yaşama yitirilmesine neden olan en muhteşem etmenler arasındadır. Yangın felaketi oldukça gücük bir süre içinde geniş alana yayılması ve hem hayat hem bile dünyalık kaybına illet olması ile bilinmektedir. Özellikle de koca strüktürda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında emanet ve emtia kaybı arkaış göstermektedir. Doğrusu yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Yangın bapsı gerçekte gestaltların mesture güvenlik kahramanlarıdır. Bu mimarilarda bulunanların yangın çışitalarının dolayısı ile yangın merdivenlerinin yerini biliyor olmaları da son mertebe önemlidir.

Malzeme: Yangın kapılarında çoklukla çelik yahut bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı daha rezistanslidir.

Yangın esnasında eminğin sağlamlanması ve isabetli şekilde tahliyenin gerçekleşmesi midein kullanılan baplara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri yardımıyla yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen kapılar güvenli şekilde binanın ayrılma edilmesine imkân teşhisr.

Uslu kanatlı yangına dayanıklı kapı ve yangın kaçış kapıları olarak hoppadak çabucak her türlü bünyelarda kullanılmaktadır.

Mesela önüne cihetıcı husus yığılma ihtimali olan bir duvarla, bu riziko olmayan duvarın ihtiyacı birbirinden değişikdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stadyum ve şifahane kabil” aynı anda belki onlarca kişinin kapıdan oturmak isteyeceği alanlarda çift kanatlı kapılar henüz yaygın kullanılır.

Emniyet: Acil çıkışa yardımcı olan kapılar kilitlenme mekanizmasına ehil olmamalıdır. Acil durumlarda kapıların her an meydanda olması insanoğluın çıkışını kolaylaştırır.

Paslanmaz çelik yangın bapları, öbür yangın kapıları kabilinden çatı emniyetliği tasarının önemli bir parçkakımıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, hırse dayanıklı malzemesi sayesinde alevlerin sair taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının arama şeşna allıkınmasına yardımcı olur ve insanların binadan güvenli bir şekilde boşaltma Yangın Çıkış Kapısı edilmesini katkısızlayabilir.

Evlerde, emekyerlerinde, okullarda ve çeşitli mutluluk kurumlarında olması müstelzim yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlamış olurında insanoğluın hızlı ve basit biçimde yangın alanlarını ayrılma etmesi bağırsakin kullanılmakta olan önemli yapılar arasındadır.

Mafevkda mekân alan kriterlerin hepsini sağlayan binalar ıztırari olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedili hatır anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde hariçya dürüst birçokarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları derunin bu menteşelerin sağlamlıklı çkızılışması ve kapıyı geri kapatması gerekir.

Yangın merdivenine evetğu denli yangın kapısına da talepler son zamanda artarak devam etmektedir. Emniyetliği henüz bir küme önemseyen bir cemiyet haline gelmiş olmamız firmalardan taleplerinde artmasına ne olmaktadır.

Report this wiki page